Treceți la conținutul principal

Fursecuri cu dragoste... si .... nuca :)

Pentru buni... 
Stiu ca esti mandra ca nu am "doua maini stangi"
 

De vreo doi ani mi-am descoperit pasiune gatitului, si nu orice gatit, ci ...prajiturit. Da da stiu nu face bine la silueta, dar face incredibil de bine la moral. Si cum azi stateam si scotoceam dupa retete pentru o buna prietena, am descoperit prima mea incercare culinara, un "dulce" care imi aduce aminte de dupa-amiezile de duminica din iernile copilariei,... fursecuri cu nuca... insotite de o minunata cana de ciocolata calda. 

Inutil sa va mai spun ca daca nu sunteti "in the mood for cooking", mai bine nu va mai apucati. Prajiturile se fac cu dragoste si din dragoste, astfel nu iese (am testat si asta pe niste briose cu ciocolata, intr-o seara cand supararile stateau pe capul meu si nu se dadeau duse.....rezultatul a ajuns in cosul de gunoi....iar supararile s-au rezolvat altfel). 
 
Asa ca daca sunteti fani nuca si nu stiti cu ce dulce sa-i imbiati pe cei dragi, luati un pix si notati: 

Pasul 1: Ingredientele  - pentru 2 portii sanatoase

Imi place sa le vad insirate pe toate pe blatul de lucru si sa nu alerg dupa ele prin camara sau frigider sau te miri pe unde. 

600 gr faina 
2 pachete de margarina pentru prajituri 
4 oua 
300 gr zahar pudra
2 lingurite praf de copt
1 plic de zahar vanilinat 
nuca maruntita (pun nuca intr-o folie de plastic si o presez bine cu sucitorul)
optional puteti adauga si visine din dulceata sau orice alt fruct preferat 


Pasul 2: Pregatirea 

Daca lucrati in doi este cu atat mai amuzant.... imi place ordinea dar la fel de mult imi place si dezordinea....iar jocurile in bucatarie cu faina si zahar sunt din cele mai amuzante..... plus ca va si relaxeaza....


Luati doua castronele, separati albusurile de galbenusuri. Separat intr-un alt castron frecati margarina cu zaharul, apoi adaugati cate un galbenus, praful de copt, zaharul vanilinat, faina. Pentru aroma imi place sa ma joc cu migdalele, coaja de lamaie si/ sau de portocala. Aluatul de l-am obtinut il punem la frigider pana se intareste (eu il tin in medie 30-45 minute). Astfel aveti suficient ragaz sa strangeti in bucatarie..... 

Dupa perioada de asteptare, se scoate aluatul din frigider, se fac bilute mici pe care le trecem prin albus si prin nuca maruntita. Putem sa le punem si visine, si caise confiate si stafide aurii.... Prajituritul invita la creativitate....  

Cuptorul se incalzeste la 180 grade iar fragedele prajiturele se coc pana devin aurii... inainte de servire se pudreaza cu zahar. 

Musai sa fie servite cu o cana de ciocolata calda, sau o cafea aromata cu lapte.... acompaniate de un film bun si de persoana draga..... 

Si daca tot vorbeam de film, cred ca acesta ar fi cu siguranta potrivit: 











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

bilete, ratb....zile proaste

Azi s-a umplut paharul!! Cat de prost poate functiona "sistemul" RATB din Bucuresti? Am incercat sa imi cumpar bilet de autobuz si cand ma apropii de casa de bilete constat ca doamna nu era acolo. Insa avea geanta lipita de scaun. acum nu sunt absurda sa pretind sa stea legata de scaun, dar timpul meu, al umilului client al RATB-ului nu permite ca doamna sa ia pauze dese de masa sau mai stiu eu ce. Asa ca a trebuit sa infrunt frigul naprasnic de afara si sa merg pe jos trei statii (nu circul frecvent pe la suprafata prin urmare de abonament nici nu se pune problema). Daca m-as fi urcat as fi patit-o la fel ca Radu si nu aveam chef sa ma tocmesc cu controlorul ca sa ma lase sa mai stau in autobuz. Si raspunsul ar fi venit mai mult ca sigur "NU", nu platesc amenda ca nu mi se pare normal, daca nu am gasit bilet si am o urgenta de ce sa fie vina mea ca ma urc fara. sa aiba bunavointa sa faca in asa fel incat sa se poata cumpara bilete si de la sofer (ca in occident). ...

visez....it takes some words to make an action

Saptamana trecuta am fost parte al unui eveniment corporate si am beneficiat de o actiune de teambuilding sub forma unui "cooking event" cu Horia Varlan. A fost o seara de distractie, de arta culinara, de emotii ( da da de emotii nu pentru ca nu mi-as cunoaste colegii ci pentru ca nu stiam daca ceapa se va prinde sau nu de tigaie :) de lacrimi (tot de la "generoasa" ceapa), de ras si voie buna. Am invatat supa crema de brocolli si aripioare in sosuri cremoase si un desert pe care cu siguranta il voi incerca si acasa. Si am descoperit ca imi place, ca ma simt fericita... e da sunt gurmanda dar dincolo de poftele mele de arome si gusturi noi am descoperit ca sunt fericita atunci cand ceilalti mananca cu placere din ceea ce am gatit. Nu degeaba se spune ca cel mai frumos compliment pe care i-l poti face unui bucatar este sa ii inapoiezi farfuria "curata". Visez la restauranto-boutique-lounge-cafeneaua-place-ul meu peste ani (nu stiu ce forma sa ii dau) in ca...

Cum să convingi?

Cum convingi pe cineva că produsul tău se potriveşte nevoilor sale? Cum faci să obţii avansarea pe care ţi-o doreşti atât de mult? argumentele sunt suficiente în acest caz sau e mai e nevoie de ceva? Când vorbim de vânzări sau de arta de a convinge pe cineva, nu trebuie să ne ghidăm niciodată după teorie. Fie că vorbim aici de vânzarea unei maşini, a unei gume de mestecat sau a unui serviciu. Succesul nu se bazează exclusiv pe argumentare. Oamenii vor şi au nevoie să creadă că alegerea pe care ei au făcut-o a fost una raţională. De fapt ceea ce contează în actul alegerii este nivelul emoţional. Vânzătorii sau mai modern spus sales agents ar trebui să înveţe că preţul este important, dar că până la urmă clienţii aleg produsul pe care-l consideră bun. într-o vânzare bună, nivelul emoţional primează întotdeauna în faţa celui faptic. Există mai multe metode prin care poţi să câştigi încrederea partenerilor de discuţie, una dintre ele fiind imitarea. Să nu neglijăm faptul că oamenilor le pl...