duminică, 28 noiembrie 2010

pe gand....

De multe ori facem fapte bune prin donatii la biserca sau pe strada copiilor sau batranilor si rareori avem incredere in donatiile organizate. Inca exista perceptia comunista ca voluntariatul este ceva fortat: trebuie sa donezi, trebuie sa te duci, trebuie sa faci daca vrei sa faci parte din lumea buna. Ne amintim sa fim buni doar de Craciun sau de Pasti, atunci cand facem un lucru rau sau cand avem constiinta incarcata, dam de pomana sa ne spalam pacatele si sa ne exoneram de cele rele. Devenim astfel egoisti si demonstram ca nu ne pasa decat de noi.
Am descoperit o organizatie care vrea sa schimbe ceva si care si reuseste sa o faca an de an cu perseverenta. Este o organizatie care arata marilor companii ca profitul nu mai este suficient pentru a demonstra credibilitate daca nu este insotit de actiuni de responsabilitate sociala corporativa. United Way Romania mi-a aratat in ultimii trei ani ca pe o piata aflata intr-o nesfarsita lupta pentru locul I, exista o zona in care ambitiile de monopol nu isi iau rostul si in care tot ceea ce face diferenta este zambetul de pe chipul unui copil sau al unui adult aflat in dificultate. M-a invatat ce inseamna un voluntariat adevarat si cum sa participi activ in proiectele pe care le sustii an de an prin contributiile personale sau prin cei 2% donati anual.
United Way isi doreste sa imbunatateasca calitatea vietii in comunitate si incureajeaza donatiile individuale, corporative sau voluntariatul. United Way nu intinde mana sa iti ceara ci iti arata cazurile pe care le poti ajuta fara prea mult efort. Caci o contributie minima lunara sau anuala poate face diferenta pentru un copil care nu a apucat sa spuna "mama" sau "tata" sau pentru un om aflat in ultimele clipe ale vietii sale.

Niciun comentariu: