Treceți la conținutul principal

Blog cu aer de munte


Vreme frumoasa, prognoza optimista, vestea ca ar fi ultimul weekend frumos inainte de "vijelioasa" iarna m-au deteminat sa imi fac bagajele si sa o pornesc spre munte. Destinatia: Hotel Smart, Sinaia. Am ajuns destul de tarziu vineri seara la hotel, insa nu am putut sa nu remarc stilul sau arhitectural. Mai degraba decat un hotel, parea a fi o casa de vacanta, o cabana frumoasa inconjurata de brazi falnici, care te asteapta primitoare in fiecare weekend. Staff-ul hotelului a fost dragut, serviabil, amabil si aproape ca nici nu simteai ca sunt pe langa tine. Sentimentul de confort avea sa imi fie amplificat si in camera, pe care mai repede as denumi-o garsoniera, caci avea tot confortul de acasa (balcon, baie, mini-bucatarie).
Dincolo de confortul si de atmosfera de "acasa" pe care hotelul mi le-a transmis, la Sinaia am descoperit de data asta o alta lume. M-am bucurat de culorile tarzii de toamna, de cafeaua fierbinte servita "la locul nostru" (prietenii stiu de ce), de povestile din copilarie, de planurile de viitor, de vise marete si indraznete dar deloc greu de obtinut pentru sufletele ambitioase, am descoperit o prietenie intr-o alta lumina si stiu ca va stii sa aprecieze acest mltumesc din suflet (stie ea de ce)..... am apreciat o veverita care venea la fel ca un caine la mana omului, curioasa sa vada daca isi va primi aluna, am ras din inima si am plans la fel, m-am relaxat si m-am distrat, m-am intors cu bateriile incarcate si cu suficienta energie cat sa rezist pana la primele raze de soare primavaratice care cu siguranta ma vor indemna sa ma urc in primul tren spre munte. Stiu sigur ca imi place toamna la munte...oare primavara cum o fi?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The world is what you think of it. So think of it differently and your life will change.  (Paul Arden - Whatever You Think, Think The Opposite)

Comunicare vs Tunderea oilor sau cum am ramas inchisa in biblioteca

Intamplarea pe care o voi povesti azi s-a intamplat cu mult timp in urma...pe cand eram anul I..Cautam carti pentru binecunoscuta tema la Teoria Comunicarii (afurisitele ale de citate...cine stie cunoaste ;))...si pentru ca nu am gasit la biblioteca facultatii tot ce imi trebuia am hotarat sa imi incerc norocul acasa (la Buzau)..Stiam ca biblioteca achizitionase carti bune de comunicare....zis si facut. De cum am intrat m-am simtit ca la aeroport cand trebuie sa faci "check in"..securitate nu gluma..nu ma gandeam ca exista oameni atat de impatimiti de lectura care sa isi doreasca sa place cu un raft acasa, pe ascuns...Am declarat ca nu am intentii rele si m-am indreptat catre sectia de "imprumut adulti". Insa aici, surpriza...nu gasesc un raft dedicat exclusiv comunicarii..zaresc John Fiske langa modul de tundere al oilor si pe Kotler la industria alimentara...logica zero in asezarea acestor carti. M-am uitat sa vad daca nu cumva biblioteca e in curatenie si se inta