miercuri, 22 iulie 2009

Aventura achiziţiei unui apartament - episodul 4

Drumul la bancă (2)

După ce ai gasit apartamentul şi ai bătut palma cu proprietarul, trebuie să stabileşti valoarea avansului pe care acesta îl primeşte. Totul autentificat de notar prin antecontractul de vânzare cumpărare. Unde cele două părţi se numesc promitent cumpărător şi promitent vânzător. Recunosc că m-au amuzat denumirile.
Dacă credeaţi că totul s-a terminat aici v-aţi înşelat. Urmează cel de-al doilea drum la bancă în vederea stabilirii unei întâlniri cu evaluatorul. Cu puţin noroc vei avea parte de o evaluare ca la carte, iar suma pe care acesta o va stabili va fi realmente valoarea de piata a imobilului si nu suma la care te-ai inteles cu vanzatorul. Dacă ai ghinion, vei scoate mai mulţi bani din buzunar pentru avans. Şi nu te gândi la contestaţii că nu e cazul. Răspunsul va fi întotdeauna în defavoarea ta. Corb la corb nu-şi scoate ochii. Şi dacă ai trecut cu bine peste aceste încercări de foc nu mai ai de semnat decât contractul definitiv cel de vânzare cumpărare şi pentru tine, în calitate de cumpărător şi titular de credit, semnarea contractului de ipotecă. Şi ce e mai frumos e că treci de la promitent cumpărător la statutul de garant ipotecar.

Şi dacă eşti şi mai norocs în 30 de zile te muţi în noua ta casă. E de bun simţ să îi laşi omului un pic de timp să îşi strângă lucrurile, să îşi ia adio de la casa lui....Şi nimic nu se compară cu sentimentul de a ştii că seara vii în casa ta, că ai un loc pe care îl poţi numi realmente acasă.

Dacă vă cumpăraţi case în curând tot ce vă pot spune este mult succes şi atenţie sporită.

Niciun comentariu: