Treceți la conținutul principal

Aventura achiziţiei unui apartament - episodul 3

Întâlnirea cu agentul imobiliar

Lucrurile sunt bune şi frumoase. Banca îţi spune ca eşti solvabil pentru o anumită sumă. Începi sa faci lista cu zonele în care ţi-ar plăcea să stai. Şi suni! Toate anunţurile se dau drept anunţuri care au fost postate de către proprietarii imobilelor. Surpriză. Vei auzi la capătul firului glasul unui oarecare Gigel care îţi spune că ai sunat la firma de imobiliare X. Şi colac peste pupază îţi transmite că apartamentul care are anunţ dat în ziar azi tocmai a fost vândut.
Să ştiţi că în ceea ce priveşte anunţurile în care apar imobile în zone bune, cu îmbunătăţiri şi cu "vedere la parc", la preţuri mai mult decât rezonabile nu sunt decât momeli. O dată ce ai sunat pentru a te interesa de acel apartament te trezeşti că ţi se prezintă altceva, într-o altă zonă, sau dacă eşti suficient de convingător în aceeaşi zonă. Şi accepţi, că oricum nu mai ai ce să faci. Dar bagă de seamă, dacă nu eşti decis asupra zonei, nu accepta chiar orice. Nu se ştie unde te trezeşti.

Personal, am avut noroc atunci când am găsit apartamentul, dar un ghinion de zile mari în ceea ce priveşte agentul imobiliar. Nu îi vedeam eu cu ochi buni, dar sunt ceva de groază aceşti oameni. Sau cel puţin cel peste care am dat eu. Numele lui nici nu este important la fel cum nu contează nici agenţia la care lucra cu spor.
De prisos să menţionez că acest individ nu ştia apartamentul atunci âcnd ne+am întâlnit cu el. Era şi pentru el prima vizionare. Tot ceea ce făcuse era să pună mâna pe un pix şi să treacă în dreprul anunţului numărul său de telefon. Asta nu ar fi o problemă. Ceea ce este ne neiertat este faptul că acest reprezentant al agenţiei imobiliare, la întrebarea: ce poţi să ne oferi de comisionul pe care îl soliciţi? răspunsul a venit senin consultanţă. Bun! Minunat până aici. Ce mi-a fost oferi? Un om care ne-a stat în coastă vreo săptămână, care pomenea de comisionul lui o dată la cinci minute, care susţinea că ştie cum funcţionează creditele dar care nu reuşea să găsească răspunsul la întrebări elementare. Dispariţia lui din viaţa noastră s-a produs la semnarea antecontractului, care a adus după sine şi plata mult doritului comision. Şi dus a fost!

Morala: Încercaţi pe cât posibil să vă feriţi de oamenii temători şi înguştila minte aşa cum era dragul meu agent imobiliar. Nu veţi scăpa de acest individ dar dacă totuşi alegeţi să cumpăraţi prin agenţie, vă doresc să găsiţi oameni deschişi la minte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Portret chinezesc...da mai departe

Ati observat ce forfota e pe strazi zilele acestea? Peste tot vezi mamici si copii care isi achizitioneaza noi rechizite, uniforme, ghiozdanele... Recunosc, sfiita, ca nu m-am putut stapani si m-am intors acasa cu vreo doua caiete parfumate si cateva pixuri colorate (copil).
Purtand o discutie cu o prietena, ne amintim de oracolele din copilarie, acele caiete frumos colorate, ce ascundeau intrebari cu subinteles, si pe care le piteam care pe unde apucam ca nu cumva vreunul din parinti sa descopere mica comoara. Ei bine, rasfoind paginile electronica ale revistei ONE am gasit ceva asemanator. Am intrat in joc, si m-am gandit ca pentru o clipa de relaxare, nu ar strica sa postez "jocul" aici. Si daca tot se poarta leapsa pe net, dau mai departe pentru cine vrea sa se destinda un pic.Daca ai fii:

1. o calitate: sinceritate
2. un defect: sinceritate
3. o destinatie: Venetia
4. o bautura: cafea
5. un film: Un sarut de milioane
6. un spot tv: cele de la Milka
7. o aroma: lavanda
8. u…