Treceți la conținutul principal

Fetele si gentile lor enorme

Le vedem peste tot. La metrou ne incurca. Stau agatate de umarul femeilor. Sunt uriase si nu de putine ori imi amintesc de geanta lui Marry Poppins. Te intrebi de multe ori ce ar putea contine..lucruri marunte, "indispensabile". Sunt prima lor "victima". Petrec pe putin 10 minute in fata barierelor de la metrou cautand abonamentul. Dar imi trebuie. Nu-mi pasa daca sunt cool sau trendy, geanta mea mare imi ofera suficient spatiu pentru tot ce am nevoie intr-o zi.
Intreaba orice fata ce contine geanta ei si va incepe sa-ti enumere: portofel, etuiul cu cheile de la apartament, parfumul, actele, cartile de vizita, incarcatorul (doar telefonul are obiceiul de a te lasa in pana cand ti-e lumea mai draga), vreo 2 rujuri si glossuri, servetele umede si servetele demachiante, ac cu ata (tivul de la fusta e naravas), CD-uri, memory stick, mp3, handsfree, o cutie de Nurofen, 2 pachete de guma Orbit (arome diferite), o cutie de Solano, pliculete de cafea trei in unu, o sticla cu apa (cu asta nu se pleaca de casa se ia de la magazinul de la colt), "cartea de metrou", documentele pentru serviciu, oglinda, tigari, bricheta, nasturi (camasa aia alba a fost vaduvita de ei pe cand incercai sa te schimbi in taxi sa ajungi la un interviu), pixuri (cat mai multe si cat mai colorate), etuiul de ochelari, servetele de ochelari, agenda.
Asa ca data viitoare cand ai nevoie de ceva intreba o fata. Nu se stie niciodata ce se ascunde in geanta ei.

Comentarii

Anonim a spus…
as mai adauga: o periuta de dinti ocazioanal, gel antibacterian, o umbrela- in zilele cu cer indoielnic, ceva clamitze pentru par, un mini parfum, poate o pila, o ciocolata. Iar faza cea mai dragutza e cand ajungi in fata usii si cauti in disperare cheile prin toata nebunia din geanta...si uite asa tu strigi "evrika" in fiecare zi...:)
Andreea Mitan a spus…
Numai eu iubesc gentile mici in care incape strictul(gen chei, telefon, acte) necesar?
smileysabi a spus…
si eu preferam gentile mici pana nu demult..am ales optiunea "big bag" fiindca se asorta "prea" bine cu geaca:P si de multe ori resimt inutilitaeta spatiului in plus..geanta asta mi-e folositoare numai cand car carti de la biblioteca..si nici atunci fiindca ma rupe umarul:D
Raman la traditionala geanta minuscula si in vacante de multe ori prefer printr-un gest strict masculin sa indes prin buzunare strictul necesar..:P
Ioana Mihalcea a spus…
Oare eu am ramas ultimul mohican care nu poarta o geanta?:-S Le pun in buzunarul de la geaca (cheile, telefonu, si actele..)

Postări populare de pe acest blog

The world is what you think of it. So think of it differently and your life will change.  (Paul Arden - Whatever You Think, Think The Opposite)

Comunicare vs Tunderea oilor sau cum am ramas inchisa in biblioteca

Intamplarea pe care o voi povesti azi s-a intamplat cu mult timp in urma...pe cand eram anul I..Cautam carti pentru binecunoscuta tema la Teoria Comunicarii (afurisitele ale de citate...cine stie cunoaste ;))...si pentru ca nu am gasit la biblioteca facultatii tot ce imi trebuia am hotarat sa imi incerc norocul acasa (la Buzau)..Stiam ca biblioteca achizitionase carti bune de comunicare....zis si facut. De cum am intrat m-am simtit ca la aeroport cand trebuie sa faci "check in"..securitate nu gluma..nu ma gandeam ca exista oameni atat de impatimiti de lectura care sa isi doreasca sa place cu un raft acasa, pe ascuns...Am declarat ca nu am intentii rele si m-am indreptat catre sectia de "imprumut adulti". Insa aici, surpriza...nu gasesc un raft dedicat exclusiv comunicarii..zaresc John Fiske langa modul de tundere al oilor si pe Kotler la industria alimentara...logica zero in asezarea acestor carti. M-am uitat sa vad daca nu cumva biblioteca e in curatenie si se inta